FT: Goldman Sachs заробив на реструктуризації боргу Lloyds двічі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

FT: Goldman Sachs заробив на реструктуризації боргу Lloyds двічі

100
Під час масштабної операції з продажу державної частки Lloyds роль андеррайтера виконував американський банк Goldman Sachs, проте він же був одним з майбутніх інвесторів британського банку, повідомляє газета Financial Times.
Видання вважає, що при організації операції міг бути конфлікт інтересів. Подібні підозри підтвердили чотири джерела британської газети, які брали участь в залученні капіталу для Lloyds. Вони повідомили, що Goldman, будучи організатором операції з рефінансування частини боргу вартістю 23,5 млрд. фунтів стерлінгів, в останню мить зажадав зміни структури контракту, що дозволило йому отримати великий прибуток як майбутньому власнику облігацій.
Напередодні оприлюднення інформації про те, що призначений відсоток по облігаціях Lloyds буде підвищений до 2,5%, тоді як середня прибутковість облігацій інших банків складає 2%, кредитний рейтинг паперів британського банку був несподівано скорочений до "ризикованого".
Згодом з'ясувалося, що Goldman був одним з найбільших інвесторів, які брали участь у розміщенні облігацій, і придбав 6,9% емісій, говорять джерела Financial Times. Інше джерело газети стверджує, що Goldman викупив майже половину емісії вартістю $1 млрд.
В Goldman називають відомості, що з'явилися, підступами конкурентів і наполягають, що практика інвестиційного банкінгу не допускає, щоб андеррайтери операцій з залучення капіталу мали доступ до будь-якої інформації про інвестиційну активність їхніх власних трейдерів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас