Експерт: Функцію адміністрування єдиного соціального внеску логічно передати ДПАУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Функцію адміністрування єдиного соціального внеску логічно передати ДПАУ

714
Функцію адміністрування єдиного соціального внеску, запланованого до введення в 2010 році, логічно передати Державній податковій адміністрації України (ДПАУ), оскільки база даних для нарахування по фондах державного соціального страхування збігається з базою для нарахування податку з доходів фізичних осіб, наявна в ДПАУ.
Таку думку висловила експерт Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Олександра Бетлій, коментуючи сьогоднішню заяву міністра праці і соціальної політики Василя Надраги стосовно необхідності ввести єдиний соціальний внесок в 2010 р.
За її словами, адмініструванням даного внеску в різних країнах займаються різні відомства. В Україні, швидше за все, ця функція буде перекладена на Пенсійний фонд. Проте база даних ДПАУ по податку на прибуток фізосіб є найбільш оптимальною для цього.
Також експерт відзначила, що ініціатива ввести єдиний соціальний внесок значно спростить порядок сплати соціальних внесків для юридичних осіб. В той же час, О.Бетлій нагадала, що на сьогодні немає єдиного підходу до питання уніфікації нарахування соціальних внесків, у тому числі стосовно можливих органів його адміністрування.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас