ЛСОУ: Додаткові вимоги посольств ЄС до українських страховиків відповідають візовому кодексу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЛСОУ: Додаткові вимоги посольств ЄС до українських страховиків відповідають візовому кодексу

335
Додаткові вимоги посольств країн Європейського Союзу до українських страховиків відповідають візовому кодексу і є правомочними, вважає президент Ліги страхових організацій України (ЛСОУ) Наталія Гудима.
Згідно з повідомленням Ліги, Н.Гудима також відзначила, що ЛСОУ отримала офіційну відповідь на свій запит, направлений в низку посольств країн ЄС, з проханням роз'яснити дії диппредставництв щодо вітчизняних страхових компаній. Зокрема, йшлося про впровадження додаткового періоду дії 15 днів до терміну запрошуваної візи. Згідно з таким нововведенням, страховий поліс також має бути оформлений з передбаченими додатковими 15 днями.
Консульсько-візовий відділ посольства Латвії в Україні надав ЛСОУ аргументоване роз'яснення норм візового кодексу, який набрав чинності 5 квітня 2010 року, довівши правомірність своїх дій. У листі диппредставництва вказується на те, що згідно статті 24 пункту 1 даного нормативного документа будь-яка одноразова в'їзна віза оформляється з додатковим періодом дії 15 днів до основного запрошуваного терміну. Таким чином, страховий поліс має бути оформлений з врахуванням нових вимог, тобто з передбаченими додатковими днями.
"В посольстві нам пояснили, що додаткові 15 днів дозволять українським громадянам вносити корективи до планів своїх поїздок в тих випадках, коли неможливо буде реалізувати її в конкретні дати віз", – відзначила Н.Гудима.
Вона також підсумувала, що в посольстві Лігу запевнили, що на вартість страховки такі додаткові вимоги не вплинуть.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас