Кінах: Якщо вся сума боргу з ПДВ буде оформлена цінними паперами, вони втратять свою ліквідність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кінах: Якщо вся сума боргу з ПДВ буде оформлена цінними паперами, вони втратять свою ліквідність

448
Якщо вся сума боргу з ПДВ буде оформлена цінними паперами, вони втратять свою ліквідність, заявив на прес-конференції "Облігації замість грошей для розрахунків за ПДВ: що робити з подарунком держави?" голова Української спілки промисловців і підприємців Анатолій Кінах.
"Є загроза, що якщо вся сума боргу буде оформлена цінними паперами, то вони, по суті, втратять свою ліквідність. Чому вони не мають бути використані для погашення поточних боргів перед бюджетом? Чому ці цінні папери не можуть бути заставою для кредитних ресурсів? ", - заявив А.Кінах.
За його словами, уряд має не допустити зростання поточного боргу, і при цьому, зберегти принцип добровільності відшкодування ПДВ за допомогою облігацій. Він повідомив, що сума, яка передбачена для погашення поточних боргів у проекті бюджету-2010, поки уточнюються, але попередні цифри були заниженими і не дозволили б компенсувати всі борги.
За його словами, уряду необхідно також прописати можливість надання живих грошей, які через неповернення боргів залишилися на грані банкрутства.
"Відома ситуація у компаній "Каргіл", борги перед якою перевищують 1 млрд грн. І вони розглядають питання по згортання своєї діяльності в Україні. Це зашкоджує інвестиційній привабливості країни", - відзначив А.Кінах.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас