У Росії пиво прирівняють до вина і горілки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії пиво прирівняють до вина і горілки

Аграрний ринок
287
Глава Федеральної служби з регулювання алкогольного ринку (Росалкогольрегулювання) Ігор Чуян схвалив законопроект, що прирівнює пиво до звичайного алкоголю: в разі прийняття закону виробникам і дистриб'юторам доведеться отримувати спеціальні ліцензії, продукцію міцністю понад 5% не можна буде продавати в кіосках, а понад 7% - доведеться маркувати. Крім того, ємкість пивної тари не повинна перевищувати 0,33 л, пише газета "Коммерсант'".
Проте видання відзначає, що учасники ринку не розуміють необхідності отримання ліцензій на виробництво. "Це інструмент контролю за нелегальною продукцією, а пивоварний ринок, на відміну від горілчаного, характеризується практично повною відсутністю контрафакту", - заявив представник Anheuser-Bush InBev Ілля Лисенко.
Що стосується ліцензування обороту пива, то така міра, на його думку, призведе до додаткових адміністративних і фінансових витрат для роздрібних операторів, в першу чергу для невеликих продуктових магазинів і кіосків, через які реалізується близько 25% пива.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас