Точка зору: Дешевий газ не вирішує проблему енергозалежності України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Дешевий газ не вирішує проблему енергозалежності України

Енергетика
532
"Дешева ціна газу сьогодні не вирішує проблем України в майбутньому. Українській владі варто було займатися, перш за все, не бартером, а зосередитися на тому, як зменшити енергозалежність країни", - відзначив заступник глави "Єдиного Центру", народний депутат Віктор Тополов, коментуючи переговори між Росією і Україною щодо зменшення ціни на газ. Про це повідомили в прес-службі політсили.
Політик відзначив, що показник енергоємності ВВП України складає 0,5 кілограма нафтового еквіваленту на 1 долар США. Цей показник в Японії складає 0,11, у Великобританії - 0,14, в Німеччині і Франції - 0,18, а в Росії - 0,47 кіло. "Про яку енергоефективність можна говорити, якщо витрати енергоресурсів на виробництво сталі, аміаку, цементу, скла в Україні в 1,5-2,5 разу перевищують показники країн ЄС. Середнє значення ККД вітчизняних ТЕС складає 30%, а розрахунковий ресурс роботи відпрацювало 92 % енергоблоків ", - відзначив В.Тополов.
Представник "Єдиного Центру" переконаний, якщо влада не "братиме уроків" з газових переговорів 2009-2010 рр., дуже швидко в її руках не залишиться жодних козирів для переговорів з постачальниками енергоносіїв. "В умовах ринкової економіки ніхто нічого просто так не дарував. І результати харківських домовленостей - тому підтвердження. Проблема, що в Україні не так багато об'єктів, які могли б задовольнити апетити газопостачальників", - вважає політик.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас