Киргизія націоналізує майно сім'ї Бакієвих — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Киргизія націоналізує майно сім'ї Бакієвих

Казна та Політика
550
Арештовано майно сина екс-президента Киргизії Курманбека Бакієва Максима. Про це заявив заступник голови тимчасового уряду Азімбек Бекназаров в ефірі державного телебачення республіки. Нова влада Киргизії має намір націоналізувати незаконно придбане майно сім'ї Бакієвих.
Раніше генпрокуратура порушила кримінальну справу стосовно молодшого сина екс-президента - Максима Бакієва, який керував Центральним агентством розвитку, інновацій і інвестицій країни, він звинувачується в нанесенні збитку державі.
Генпрокуратура республіки порушила вже 23 кримінальні справи, фігурантами яких є близьке оточення молодшого сина колишнього президента Бакієва - Максима. Кримінальні справи пов'язані з порушеннями в економічній сфері.
"В питаннях розслідування фінансових справ Максима Бакієва працює комісія, після завершення розслідування ми надамо інформацію тимчасовому уряду", - сказав Бекназаров.
Бекназаров порадив всім колишнім наближеним екс-президентів Акаєва і Бакієва "залишити всі свої спроби увійти до влади".
"Ми всі добре знаємо осіб, які як при Акаєві, так і при Бакієві, вихваляючи і потураючи їх діям... привели до того, що країна розікрадена, влада була корумпована наскрізь. Тепер ці ж особи хочуть увійти до влади самі, або проштовхують своїх нащадків і родичів і оббивають пороги членів тимчасового уряду", - заявив він.
Він закликав прибічників колишньої влади "одуматися і припинити всі спроби входження у владу". "Деякі з вас досі займають ключові позиції в державних структурах, у тому числі в правоохоронних органах і судах. Я прошу вас добровільно скласти з себе повноваження", - сказав Бекназаров.
В Киргизії 7 квітня мітингуючі зайняли Будинок уряду Киргизії, влада перейшла до тимчасового уряду. Другий президент країни Курманбек Бакієв 16 квітня покинув країну і написав заяву про складання повноважень. Тимчасовий уряд узяв на себе функції президента, уряду і парламенту.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас