СБУ затримала скандального суддю-хабарника — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ затримала скандального суддю-хабарника

Кримінал
3959
Співробітники СБУ затримали суддю Бориспільського міськрайонного суду, який перебував у загальнодержавному розшуку за скоєння посадових злочинів. Про це повідомили в прес-службі СБУ.
Використовуючи особливі державні повноваження, 51-річний суддя виніс на користь третіх осіб низку постанов і рішень. Цими рішеннями скасовувалася реєстрація 559 державних актів про право власності фізичних осіб на земельні ділянки (паї), в межах Горського і Щасливського сільських рад Київської області, а також блокувалася робота одного з міжгалузевих виробничо-кооперативних об'єднань.
Співробітниками СБУ було викрито факти корупції і злочинні схеми, за допомогою яких здійснюються протиправні незаконні операції із землею, зібрано матеріали, які стали підставою для порушення в кінці 2007 року прокуратурою Київської області кримінальної справи за ознаками скоєння злочину, передбаченого статтею 375 Кримінального кодексу України (винесення суддею (суддями) свідомо неправосудного вироку, рішення, постанови).
Зважаючи на особливий статус судді, Верховна рада України повинна була надати згоду на його затримання і притягнення до кримінальної відповідальності. Поки у встановленому законом порядку питання розглядалося в Парламенті, зловмисник зник з постійного місця мешкання. У листопаді 2009 року Верховна рада України прийняла постанову про звільнення судді від посади Бориспільського міськрайонного суду Київської області.
В результаті проведених СБУ оперативно-розшукових заходів, екс-суддя був розшуканий і в квітні цього року затриманий в Києві і переданий слідчим прокуратури.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас