Європу знову може накрити хмара вулканічного попелу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європу знову може накрити хмара вулканічного попелу

Казна та Політика
1035
Авіасполучення в Європі, що було порушене через виверження вулкана Ейяфьяллайекюль і майже повністю відновилося напередодні, сьогодні знову опинилося під загрозою зупинки, передає РБК з посиланням на "Ехо Москви".
За прогнозом метеорологів, хмара вулканічного пилу може знову накрити європейський континент.
Так, сьогодні вперше буде закритий аеропорт Рейк'явіка. До цих пір вулканічні викиди розповсюджувалися виключно в східному напрямі від ісландської столиці, розташованої на південному заході країни.
Тим часом, телеканал Sky News передає, що у двигунах літаків Військово-повітряних сил Великобританії виявлений вулканічний попіл. Як повідомили представники Міністерства оборони країни, "це високоякісні машини, тому вони навіть занадто обережні". Вони уточнили, що в результаті було прийняте рішення про припинення навчальних польотів винищувачів "Тайфун". В той же час вони відзначили, що винищувачі, що знаходяться на бойовому чергуванні, продовжують свої польоти.
Нагадаємо, вулкан, розташований приблизно в 150 км від Рейк'явіка, біля льодовика Ейяфьяллайекюль, почав виверження 20 березня. 14 квітня відбулося повторне виверження. В результаті утворилися хмари вулканічного попелу.
Через виверження більшість країн Європи закрили повітряний простір. Втрати авіагалузі від простою оцінюються в 2 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас