Греція може вдатися до реструктуризації держборгу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція може вдатися до реструктуризації держборгу

Казна та Політика
347
Греція, ймовірно, знизить обсяг виплат власникам своїх державних облігацій або перенесе терміни таких виплат, незважаючи на переговори, що тривають, про надання їй міжнародної фінансової допомоги, повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на прогноз Goldman Sachs Group Inc.
Уряд Греції може запропонувати кредиторам реструктурувати частину вимог в найближчі декілька місяців, вважає головний економіст лондонського офісу Goldman Sachs по країнах Європи Ерік Нільсен.
Грецькі 10-річні облігації в четвер дешевшають восьмий день поспіль, спред їх прибутковості з прибутковістю аналогічних за терміном обігу держоблігацій ФРН в середу вперше перевищив 5 процентних пунктів. В четвер кредитні дефолтні свопи на грецькі боргові папери підскочили на 32,5 базисного пункту - до рекордних 518,5 базисного пункту.
"Ринок повністю втратив довіру до Греції. Ми вважаємо, що угода буде укладена, але доти волатильність залишиться підвищеною", - відзначив аналітик ринків з фіксованою прибутковістю Nomura International Шон Мелоні.
Прем'єр-міністрові Греції Георгіосу Папандреу не вдалося переконати інвесторів, що уряд зможе цього року знизити дефіцит держбюджету, який більш ніж в чотири рази перевищує встановлену для єврозони норму в 3% ВВП.
На початку квітня уряд Греції дав оцінку бюджетного дефіциту на цей рік на рівні 12,9% ВВП, що стане гіршим показником в історії єврозони. Раніше Греція прогнозувала дефіцит бюджету в розмірі 12,7%.
Після вдалого розміщення облігацій і векселів в квітні Греції треба до кінця травня залучити ще близько 10 млрд євро для рефінансування заборгованості. До кінця 2010 року їй буде потрібно ще 20 млрд євро для виплати відсотків по кредитах і фінансування дефіциту держбюджету цього року.
В Афінах з 21 квітня тривають багатосторонні консультації за участю представників країн єврозони, Міжнародного валютного фонду і Європейського центрального банку щодо умов надання фінансової допомоги Греції.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас