Fitch: Зростання боргового навантаження може чинити тиск на суверенний рейтинг Японії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch: Зростання боргового навантаження може чинити тиск на суверенний рейтинг Японії

247
Зростання боргового навантаження може чинити тиск на суверенний рейтинг Японії, який зараз перебуває на рівні "AA-", вважають аналітики міжнародного рейтингового агентства Fitch.
"За відсутності стійкого відновлення економіки і фінансової консолідації борг уряду Японії зростатиме, що може негативно позначитися на кредитних рейтингах країни", - йдеться в повідомленні агентства.
Таким чином, необхідність розкриття прем'єр-міністром країни Юкіо Хатоямою планів скорочення боргового навантаження підвищується. Як очікується, програма зниження рівня боргу буде оголошена урядом Японії в червні.
Fitch оцінює боргове навантаження Японії в 201% ВВП.
Курс ієни до долара США впав після публікації заяви Fitch до 93,08 ієни з 92,86 ієни напередодні, повідомляє агентство Bloomberg.
Низькі процентні ставки допомагають уряду Японії в рефінансуванні боргу, відзначають експерти.
"В найближчому майбутньому фінансові перспективи японського уряду підтримуватимуться значними обсягами ліквідності і слабким попитом на кредити з боку приватного сектора", - сказано в повідомленні Fitch.
Проте експерти агентства відзначають, що уряд не зможе розраховувати на ці чинники завжди.
В січні міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's змінило прогноз по рейтингу Японії, що перебуває на рівні "AA", на "негативний" з "стабільного".
За шкалою Fitch рейтинг Японії по боргових зобов'язаннях в національній валюті розташований на четвертому рівні зверху. Рейтинги країни не знижувалися жодним з рейтингових агентств з 2002 року.
Рейтинг Японії за шкалою Moody's перебуває на рівні "Aa2", що відповідає третьому рівню зверху.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас