Опозиція вимагає імпічменту для Януковича — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опозиція вимагає імпічменту для Януковича

Казна та Політика
5335
Лідер об 'єднаної демократичної опозиції країни Тимошенко різко засудила нові домовленості Росії та України з продовження перебування Чорноморського флоту РФ у Севастополі.
Екс-прем'єр впевнена, що опозиціонери "повинні об'єднатися для захисту національних інтересів України від антиконституційних дій Януковича. Фракція "Блок Юлії Тимошенко" зажадала термінового скликання позачергового засідання Верховної ради.
У свою чергу, партія екс-Президента України Віктора Ющенка "Наша Україна" закликає змістити Віктора Януковича з посади глави держави шляхом імпічменту. Приводом для цього стали підписані напередодні угоди з Росією про ціну на газ і знаходженні ЧФ РФ у Севастополі.
Як говориться в поширеній заяві партії "Наша Україна", Президент, який порушив норми української конституції (ст.17) щодо заборони розміщення на території України іноземних військових баз, "повинен бути зміщений в порядку імпічменту".
"З реальних дій нинішньої влади видно чіткий курс на русифікацію і здачу національних інтересів, - говориться в заяві. - Команда Януковича, очевидно, готується здати росіянам і останні стратегічні ресурси України: авіапром, атомну енергетику і підземні сховища газу".
"Політичний вихід з нинішньої ситуації може бути один - дострокові парламентські вибори. Краще вирішити дану ситуацію політичними методами і не доводити до масових акцій громадянської непокори", - сказано в заяві партії "Наша Україна".
Нагадаємо, напередодні лідери Росії і України підписали в Харкові угоду, яка передбачає продовження перебування Чорноморського флоту РФ на території України на 25 років з правом продовження ще на 5 років, якщо одна із сторін виявить таке бажання. За чинною угодою перебування ЧФ на Україні обмежувалося 2017 р. Угода повинна бути ратифікована парламентами двох країн.
Крім того, були підписані доповнення до контракту на поставку природного газу між Газпромом і НАК "Нафтогаз України". Згідно з укладеними угодами, зниження ціни на російський газ для України складе 30%, але не більше 100 дол. за 1 тис. куб. м газу. Зменшена ціна буде поширюватися на обсяги постачань до 30 млрд куб. м в 2010 р. і 40 млрд куб. м в наступні роки.
Згідно з попередніми домовленостями, ціна імпортованого Україною газу в I кварталі 2010 р. склала близько 305 дол. за 1 тис. куб.м, а в II кварталі вона повинна була піднятися до 320-330 дол. за 1 тис. куб.м.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас