2 найбільші швейцарські банки мають утримувати резерви з ліквідних коштів, достатні для видатків за кризовим сценарієм протягом мінімум 30 діб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

2 найбільші швейцарські банки мають утримувати резерви з ліквідних коштів, достатні для видатків за кризовим сценарієм протягом мінімум 30 діб

Валюта
431
За новими нормами, два найбільші швейцарські банки, UBS AG та Credit Suisse Group AG, мають утримувати резерви з "першокласних" ліквідних коштів, достатні для покриття видатків за кризовим сценарієм протягом щонайменше 30 днів.
Ці два банки зобов'язано мати "значно" вищу ліквідність, ніж інші швейцарські фінансові інституції, через їх значення для економіки, сказано в заяві центрального банку та регулятора фінансового ринку країни, повідомляє Bloomberg.
Ці банки можуть використовувати готівку, депозити в центральному банкові, "високоякісні" суверенні боргові зобов'язання та набір корпоративних цінних паперів (нижче номінальної вартості), щоб відповідати певному рівневі вимог, зазначив представник Швейцарського управління нагляду за фінансовими ринками, відомого як Finma.
Лідери країн "великої двадцятки" вимагали дій від регуляторів після ускладнень загальносвітового масштабу, спричинених колапсом таких банків, як Lehman Brothers Holdings Inc. та Kaupthing Bank Hf під час фінансової кризи. Швейцарський центральний банк та Finma вже раніше збільшували понад міжнародні рівні вимоги до капіталів розташованих у Цюріху UBS та Credit Suisse, чиї баланси більш ніж учетверо перевищують ВВП країни.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас