МЗС: Остаточне рішення про продовження перебування ЧФ РФ в Україні мають прийняти парламенти двох країн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС: Остаточне рішення про продовження перебування ЧФ РФ в Україні мають прийняти парламенти двох країн

458
Остаточне рішення про продовження перебування Чорноморського флоту Російської Федерації в Україні мають прийняти парламенти двох країн, пояснюють в Міністерстві закордонних справ України.
"Відповідно до положень підписаної угоди (між Україною і Росією про перебування ЧФ РФ – ред.), вона набере чинності лише після його ратифікації парламентами обох країн, і будуть завершені відповідні внутрідержавні процедури", - пояснили в департаменті інформаційної політики МЗС України.
Співрозмовник агентства пояснив, що згідно з чинною угодою щодо базування ЧФ РФ від 1997 року, було передбачено автоматичне продовження його дії на наступні 5 років в разі, якщо одна із сторін не заявить про бажання вийти з неї.
"Таким чином, некоректно говорити про те, що 28 травня 2017 року – це дата автоматичного розірвання угоди", - підкреслили в МЗС.
Крім того, у відомстві відзначили, що в жодному з положень Конституції України не вказано граничного терміну тимчасового перебування ЧФ РФ на території України, і тому підписана в середу угода не суперечить Основному закону.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас