США доганяють Китай за обсягом IPO — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США доганяють Китай за обсягом IPO

262
США за обсягом первинних публічних розміщень акцій після багатомісячного застою по цих операціях перевершили Бразилію і доганяють Китай, повідомляє Bloomberg.
Американські компанії, які вперше розмістили свої цінні папери цього року, випередили за цим показником бразильські підприємства на 4,1 процентні пункти, в той же час відстаючи від IPO, проведених в Гонконгу, лише на 4,5 процентних пункту.
Американські виробники програмного забезпечення DynaVox Inc. і Mitel Networks Corp. спільно з п'ятьма іншими компаніями збираються залучити в ході очікуваних сьогодні IPO $1,1 млрд. Це стане найбільшим денним розміщенням з моменту початку світової фінансової кризи.
Незважаючи на те, що бразильська і китайська економіки зростають набагато швидшими темпами, ніж в США, інвесторів приваблює можливість придбати нові акції місцевих компаній. Індекс Standard&Poor’s 500 закріпився на максимальній за останні 18 місяців позначці, влада виділила на підтримку економіки $8 трлн., а процентні ставки в Сполучених Штатах залишаються практично нульовими.
Тим не менше, збільшення попиту з боку інвесторів на американські IPO ніяк не вплине на загальну ситуацію на цьому ринку, вважають експерти. Саме ринки, що розвиваються, на чолі з Бразилією, Росією, Індією і Китаєм отримають понад 50% від глобального обсягу первинних публічних розміщень акцій на $200 млрд. Згідно з останніми прогнозами, економічне зростання в країнах, що розвиваються, продовжить набирати обертів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас