Франція готова позичити Греції 3,9 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція готова позичити Греції 3,9 млрд євро

282
Франція готова позичити Греції 3,9 млрд євро. Про це повідомляє сьогодні інтернет-версія французької газети Le Figaro із посиланням на проект закону, представлений у французькому уряді.
Згідно проекту, кредит може бути наданий на три роки під 5% річних. "Підтримуючи Грецію, ми забезпечуємо стабільність євро", - заявила міністр економіки Франції Крістін Лагард, коментуючи законопроект.
Французькі чиновники відзначають, що хоча відсоток на кредит для Греції нижчий, ніж відсотки, які пропонуються на ринку, в той же час він вищий, ніж відсоток, за яким отримують кредити інші країні зони євро.
"Допомогою Греції ми не ослабляємо Францію", - відзначила міністр економіки.
Як повідомлялося, 11 квітня країни-члени зони євро схвалили заяву на підтримку Греції. Вони заявили, зокрема, про готовність надати Греції до 30 млрд. євро у вигляді двосторонніх кредитів протягом цього року.
Заявою також передбачалася можливість створення програми допомоги, розрахованої на три роки.
26 березня лідери країн-членів зони євро домовилися сформувати пакет допомоги Греції спільно з МВФ для підтримки стабільності євро.
Греція завершила 2009 рік з дефіцитом бюджету в 12,7% ВВП. В середині січня 2010 року Греція запропонувала план зменшення дефіциту бюджету, яким, зокрема, передбачено зменшення дефіциту в 2010 роки на 4% ВВП. Цей план був затверджений Радою міністрів з питань економіки і фінансів ЄС 16 лютого 2010 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас