У Києві накрили "пральню", яка відмила 450 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві накрили "пральню", яка відмила 450 мільйонів

Кримінал
1369
Співробітники Служби безпеки України в м. Києві в результаті спеціальної операції припинили діяльність організованого злочинного угруповання, яке створило фінансову схему для переведення безготівкових коштів у готівку і ухилення від оподаткування.
Як повідомили УНІАН в прес-центрі СБУ, в результаті махінацій у фінансово-господарській діяльності протягом вересня 2009 - березня 2010 рр. зловмисники незаконно перевели в готівку понад 450 млн. грн.
Встановлено, що для проведення операцій була створена мережа з семи комерційних фірм і декількох приватних підприємців, які нібито здійснювали реалізацію скретч-карточок для поповнення рахунків мобільних телефонів. Фактично ж ділки маніпулювали з фінансово-звітними документами, обертаючи безготівкові гроші в готівку через банківські рахунки, відкриті на підставних осіб.
В результаті спільних заходів СБУ і податкової міліції столиці затриманий організатор злочинного бізнесу - 31-річний киянин. Під час проведення обшуків в офісних і житлових приміщеннях тіньової структури виявлено більше півмільйона гривень готівки, 12 комп'ютерів, обладнаних системами банк-клієнт, печатки фіктивних комерційних підприємств і більше 40 банківських платіжних карток, оформлених на підставних осіб. Вилучена також "тіньова" бухгалтерія злочинного угруповання.
За матеріалами СБУ слідчими податкової міліції порушено кримінальну справу по ч.1 ст. 205 (фіктивне підприємство) і ч.2 ст.358 (підробка документів, печаток, штампів і бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України. Стосовно затриманого організатора злочинної схеми вибраний запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Слідство триває.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас