Хакери зламали систему паролів Google — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хакери зламали систему паролів Google

Казна та Політика
1465
Груднева кібератака на Google Inc завдала шкоди системі паролів компанії Gaia, яку мільйони людей у всьому світі використовують для доступу до пошти і веб-сервер-послуг компанії, пише The New York Times, посилаючись на джерело, знайоме з процесом розслідування інциденту.
Gaia надає можливість користувачеві можливість доступу до всіх сервісів при введенні ідентифікаційних даних. У число сервісів, зачеплених зломом, входять веб-сервер-пошта і сервіси компанії для корпоративних клієнтів. Тим часом, газета уточнює, що хакерам не вдалося викрасти самі паролі. Крім того, незабаром після злому компанія внесла значні зміни до системи безпеки.
Проте, більше тижня тому почали надходити повідомлення від користувачів Gmail про те, що вони піддалися незвичайному злому, і з їхніх ящиків автоматично розсилається спам. Пік епідемії припав на минулі вихідні. Із зламаних облікових записів відбувається розсилка листів по всіх адресах з адресної книги, а також на ті ящики, куди хоч раз писав власник аккаунту.
Сам злом сервісів компанії, за інформацією NYT, почався з повідомлення, відправленого співробітникові Google через програму Microsoft Messenger. Натиснувши на посилання, співробітник зайшов на заражений сайт і надав зловмисникам доступ до свого комп'ютера, а потім і до комп'ютерів розробників у штаб-квартирі компанії. У Google кажуть, що зловмисники діяли з території Китаю.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас