АМКУ рекомендує місцевій владі сприяти створенню прозорого ринку зрідженого газу для населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ рекомендує місцевій владі сприяти створенню прозорого ринку зрідженого газу для населення

Казна та Політика
173
Антимонопольний комітет України (АМКУ) рекомендував обласним, Київській і Севастопольській міським державним адміністраціям вжити заходів для створення прозорих механізмів ціноутворення і розвитку конкурентних принципів на ринку зрідженого газу, що реалізується для потреб населення.
Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення АМКУ прийняв на засіданні в Києві у вівторок.
Під час засідання відзначалося, що торгівельні надбавки, нормативи рентабельності на зріджений газ, що відпускається населенню для побутових потреб, регулюються постановою Кабінету міністрів України №1548 від 29 грудня 1996 року.
В той же час місцеві органи влади не достатньо контролюють ринок зрідженого газу, що реалізується населенню, що засвідчила низка перевірок Антимонопольного комітету, відзначалося на засіданні. Зокрема, у багатьох випадках роздрібні ціни на зріджений газ в балонах завищені і економічно не обґрунтовані.
За цим фактом комітет порушив декілька справ про зловживання монопольним становищем на ринку зрідженого газу.
Глава Антимонопольного комітету Олексій Костусєв відзначив, що місцевим органам влади надано два місяці для вирішення питання щодо створення прозорих механізмів ціноутворення на ринку зрідженого газу, що реалізовується населенню.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас