Падіння світових ринків викликало хвилю розпродажів українських акцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Падіння світових ринків викликало хвилю розпродажів українських акцій

Фондовий ринок
1252
Продовження падіння міжнародних фондових і сировинних ринків в понеділок після звинувачення Goldman Sachs в обмані клієнтів викликало хвилю розпродажів на українських майданчиках.
Таку точку зору висловив стратег компанії Astrum Investment Management Костянтин Литвин.
На його думку, поточне падіння має хороші шанси продовжитися ще 2-3 дні, після чого зростання відновиться. Нинішній відкіт є здоровим і довгожданим розвитком ситуації на фондових і сировинних ринках. Американський фондовий ринок зростав 50 сесій підряд без падіння більш ніж на 1% в рамках окремої сесії, що є рекордом за останні 10 років.
Як вважає стратег, незважаючи на відкіт, середньостроковий висхідний тренд виглядає дуже сильним на тлі відмінних корпоративних звітів і макроекономічних даних, тому після короткострокової корекції має продовжитися зростання. Таким чином, інвесторам краще почекати закінчення відкоту ще пару днів і збільшити свої довгі позиції. На українському ринку в спекулятивному плані найцікавіше виглядають акції "Укртелекому", "Стиролу", "Укрнафти" і "Луганськтепловозу", тоді як "Донбасенерго" виглядає привабливо і в спекулятивному, і в інвестиційному плані.
Індекс ПФТС за підсумками торгів в понеділок, 19 квітня, знизився на 1,94% - до 993,31 пункту. Загальний обсяг торгів на ПФТС склав 216 млн. 955 тис. грн.
Індекс Української біржі впав на 2,23% - до 2523,94 пункту. Загальний обсяг торгів склав 104 млн. 791 тис. грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас