Цушко: Ми збільшимо акцизи на бензин та алкоголь, введемо податок на розкіш — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цушко: Ми збільшимо акцизи на бензин та алкоголь, введемо податок на розкіш

Казна та Політика
1375
Міністр економіки України Василь Цушко пообіцяв, що уряд збільшить акциз на паливо, алкоголь і тютюнові вироби, а також введе податок на розкіш, під яким будуть підпадати, зокрема, автомобілі вартістю понад 50 тис. доларів.
Про це Цушко розповів в ефірі програми Шустер Live на телеканалі Україна.
"Ми збільшимо акцизи на бензин - на паливо. І піде це на дороги. Інакше ми дороги не відремонтуємо. Платити повинні ті, хто їздить і заправляється бензином і соляркою - вони ж б'ють" дороги, відзначив міністр.
Крім того, для підвищення доходів у бюджет, планується ввести податок на розкіш. "Машини, які коштують понад 50 тис. доларів будуть платити дуже добре (ті, хто їх купує). Будинок, що більше 300 метрів квадратних, коли купуєш - будеш платити податок. Літаки, вертольоти, яхти й земельні ділянки в престижних місцях. Звичайно, завиють (покупці) - розумію", - сказав Цушко.
Крім того, за рахунок підвищення акцизів на тютюнові вироби бюджет збере додатково до 3 млрд гривень. Істотне підвищення надходжень доходів очікується і від підвищення акцизів на алкогольну продукцію, зокрема від підвищення акцизу на дешеве вино, додав Цушко, пообіцявши, що в результаті виконання урядової програми соціально-економічного розвитку Україна "буде процвітати".
15 квітня про намір уряду підвищити акцизи і ввести податок на розкіш заявив віце-прем'єр Сергій Тігіпко.
А 13 квітня Кабмін підготував законопроект про податок на розкіш.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас