Обама: Без фінансової реформи США приречені на повторення кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама: Без фінансової реформи США приречені на повторення кризи

Казна та Політика
346
Сполучені Штати мають пережити чергову економічну кризу в тому випадку, якщо конгрес країни не затвердить законопроект про реформу фінансової системи США. З відповідною заявою виступив президент США Барак Обама. Піж час конференції у Вашингтоні американський лідер вкотре закликав республіканців підтримати демократів у питанні прийняття нового законопроекту, передає Associated Press.
"З кожним днем бездіяльності та система, яка призвела до кризи і необхідності надання державної підтримки економіці за рахунок американських платників податків, повертається на своє місце. І якщо ми нічого не змінимо, то будемо приречені на повторення кризи", - заявив американський президент.
Нагадаємо, 23 березня банківський комітет сенату США схвалив законопроект, що передбачає реформування системи фінансових регуляторів у країні. Під час голосування за запропонований представником Демократичної партії в комітеті Крістофером Доддом пакет документів проголосували 13 членів комітету, у той час як 10 висловилися проти. Після схвалення в комітеті законопроект піде на голосування безпосередньо в сенат, що є верхньою палатою конгресу США.
Таким чином, сенаторам треба буде вирішити, чи варто надати уряду країни право впливати на події, що відбуваються в американських компаніях фінансового сектора за умови, що вони становлять небезпеку для національної економіки. Крім того, у випадку прийняття пакету заходів, у Вашингтоні буде створений новий підрозділ, покликаний захищати права споживачів фінансових послуг та буде мати право видавати нові нормативні документи з цього питання, обов'язкові до виконання, а також штрафувати організації, які провинилися.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас