Уряд Криму має намір звільнити пляжі від незаконної забудови — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Криму має намір звільнити пляжі від незаконної забудови

Казна та Політика
491
Рада міністрів Автономної республіки Крим перевірить документацію всіх будівель, зведених на території морських пляжів півострова, і вживе заходів для зносу незаконно зведених будов, повідомив віце-прем'єр автономії Георгій Псарьов.
Законодавство України забороняє будівництво житла й будинків комерційного призначення в стометровій прибережній зоні. Незважаючи на це, на багатьох пляжах Криму побудовано кафе, ресторани, дискотеки, міні-готелі, житлові будинки.
"Щоб знести малі архітектурні форми, які перебувають на бунах і хвилерізах, судового рішення не потрібно - досить приписання. Якщо будова капітальна, справа буде передаватися в прокуратуру, потім піде судовий розгляд", - сказав Псарьов.
Віце-прем'єр уряду Криму також повідомив, що Рада міністрів буде боротися з орендарями пляжів, які беруть із відпочиваючі гроші за прохід до моря.
"Брати плату за надання послуг, наприклад, оренду шезлонгів, - це нормально. Але вхід на пляж повинен бути безкоштовним, а шезлонги не повинні займати всю територію пляжу", - вважає Псарьов.
Число туристів, які відвідали Крим з січня по жовтень 2009 року, знизилося в порівнянні з попереднім роком на 15%. Через скорочення потоку туристів значно знизилися прибутки кримських підприємств курортно-туристичної сфери. За даними директора інформаційно-маркетингової фірми "Курорти Криму" Олександра Бурдонова, прибутки власників міні-готелів і жителів курортних регіонів півострова, що розміщали туристів у своїх будинках, скоротилися в середньому на 30%.
Крим зіштовхнувся зі скороченням числа відпочиваючих і в 2008 році, що був оголошений в Україні Роком курортів і туризму. Півострів відвідали на 3% менше курортників, ніж в 2007 році.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас