Мільярд на нові крила — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мільярд на нові крила

Казна та Політика
637
В найближчі три роки в розвиток національної латвійської авіакомпанії airBaltic планується вкласти близько 1 млрд. євро, повідомив на прес-конференції президент і виконавчий директор підприємства Бертольт Флік.
За його словами, такий обсяг інвестицій став можливим завдяки прийнятому напередодні рішенню уряду про збільшення основного капіталу airBaltic.
Зокрема, як інформує портал delfi.lt в основному гроші планують вкласти в оновлення флоту літаків airBaltic. Так, вже через декілька тижнів до Риги буде доставлено 8 літаків Dash Q 400, які будуть придбані в лізинг.
Через збільшення основного капіталу підприємства банк запропонував досить вигідні умови фінансування цієї операції, пояснив глава підприємства.
Напередодні на закритому засіданні уряд Республіки вирішив вкласти 15,6 млн. латів в основний капітал національної авіакомпанії airBaltic. Всього основний капітал компанії буде збільшений на 30 млн. латів.
Вклад акціонерів підприємства в його основний капітал буде пропорційний обсягу акцій, що перебувають в їх володінні. Акціонерами airBaltic є держава (52,6%) і ТОВ Baltijas aviācijas sistēmas (47,2%), що належить президентові компанії Бертольту Фліку.
В той же час, власник приватного акціонера airBaltic - Baltijas aviācijas sistēmas - Бертольт Флік планує позичити гроші для збільшення основного капіталу авіакомпанії у фінансових організацій.
На прес-конференції Флік не став уточнювати, на яких умовах він позичатиме кошти.
Відомо, що будуть випущені облігації airBaltic, на яких підпишеться Baltijas aviācijas sistēmas..
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас