Лукашенко: Виведення з Білорусі ядерної зброї було помилкою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко: Виведення з Білорусі ядерної зброї було помилкою

Енергетика
517
Виведення з Білорусі ядерної зброї було жорстокою помилкою. Про це заявив журналістам президент Олександр Лукашенко під час робочої поїздки в Гомельську область. "Я вважаю, що виведення з Білорусі ядерної зброї на тих умовах, як це було здійснено нашими націоналістами і Шушкевичем, це було жорстокою помилкою", - наводить слова Лукашенка інтернет-портал БєлаПАН.
Глава держави підкреслив, що Білорусь вивела ядерну зброю під гарантії безпеки з боку провідних ядерних держав. "Зараз нам і цієї безпеки не гарантували, і ми добивалися її через піт і кров. Ми ж вивели цю зброю! Якби у нас була ця зброя, з нами б зараз по-іншому розмовляли", - сказав президент.
Агентство "Інтерфакс" звертає увагу на слова Лукашенка про те, що республіка має високозбагачений уран. "Я не приховуватиму: у нас залишився високозбагачений уран - сотні кілограм фактично вже збройного і менш збагаченого. Мені дехто каже: вивезіть цей уран. Хочете до Америки, ми вам заплатимо, хочете до Росії. Я говорю: чому ви нам диктуєте, адже це наш товар. Ми його утримуємо під контролем МАГАТЕ", - нагадав президент.
Олександр Лукашенко вважає, що не отримав запрошення на саміт з ядерної безпеки до Вашингтона через відмову вивозити високозбагачений уран на вимогу США. На думку президента, партнери по СНД могли б заявити про свою підтримку позиції Білорусі. "Якби Росія, Казахстан і інші держави СНД, які там присутні, були дійсно надійними друзями Білорусі, вони б жорстко поставили питання: Білорусь - вона наша, і вона має бути на саміті, і нікуди б американці тут не поділися", - наводить слова Лукашенка інтернет-сайт unian.net.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас