Прокуратура направила в суд справу в обвинуваченні голови правління житлобудкомпанії в нецільовому використанні 8 млн. гривень у Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура направила в суд справу в обвинуваченні голови правління житлобудкомпанії в нецільовому використанні 8 млн. гривень у Києві

Казна та Політика
172
Прокуратура Святошинського району Києва направила цього тижня (12-15 квітня) у суд справу в обвинуваченні голови правління обслуговуючого кооперативу "Житлово-будівельна компанія "Святошинський регіон" у використанні 8 млн. гривень, інвестованих 78 громадянами для придбання житла, на інші потреби зазначеного підприємства в Києві.
Про це сказано в повідомленні прес-служби прокуратури Києва.
Таким чином, прокуратура завершила розслідування зазначеної кримінальної справи за частиною 2 статті 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу.
У ході досудового слідства було встановлено, що голова правління, зловживаючи службовим становищем, протягом 2006-2008 років укладала договори на придбання житла в порядку пайової участі між обслуговуючим кооперативом "ЖБК "Святошинський регіон" й 78 громадянами.
Під час укладання цих договорів обвинувачувана надавала громадянам неправдиву інформацію про залучення їх коштів на будівництво житлових будинків у Києві, у місті Вишневе й селі Софіївська Борщагівка Київської області.
При цьому насправді отримані гроші голова правління використала не на придбання житла членам кооперативу, а на потреби обслуговуючого кооперативу "ЖБК "Святошинський регіон", Державного підприємства "СК "Будінвестхолдинг" й інших підприємств.
У підсумку громадяни не одержали квартир.
За цей злочин Кримінальний кодекс передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до восьми років.
Як повідомляло агентство, раніше Служба безпеки України порушила кримінальну справу за фактом привласнення недержавним підприємством 515 тис. гривень державних коштів при ремонті мереж електропостачання житлових будинків одного з районів у Києві.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас