НБУ видаватиме стабілізаційні позики тільки системним та платоспроможнім банкам, водночас знизивши їх обсяг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ видаватиме стабілізаційні позики тільки системним та платоспроможнім банкам, водночас знизивши їх обсяг

Кредит&Депозит
625
Уряд вживатиме заходи для попередження того, щоб НБУ видавав позики комерційного характеру. Про це йдеться в листі уряду України до директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домініка Строс-Кана. Копія листа є в розпорядженні РБК-Україна.
Уряд Азарова планує відізвати Положення з 1 до 3 Резолюції НБУ №47 і змінити Положення 4, щоб подовжені стабілізаційні позики видавалися лише у виключних випадках і тільки системним, платоспроможнім і життєздатним банкам на певний термін без можливості подовження.
Уряд очікує відновлення номінального зростання позик, коли покращиться рівень довіри та економічні перспективи, і банки пройдуть реабілітацію.
Також, уряд планує знизити обсяг реабілітаційних позик і позик із рефінансування, які ускладнюють здійснення монетарної політики і банківського нагляду. За відсутності поновлення системного відтоку депозитів, уряд та НБУ не надаватиме нові позики з рефінансування та не надаватиме видачу позик будь-якому неплатоспроможному банку. Для покращення координації уряд планує надати повноваження Департаменту монетарних операцій щодо надання, подовження чи сплати реабілітаційних позик.
Уряд планує в 2010 р. обмежити надання фінансової підтримки на проведення рекапіталізації банків до 20 млрд грн, тобто рівня, що залишає пруденційний буфер понад розрахованими витратами на досягнення рекапіталізаційних потреб.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас