Ремонт доріг Німеччини обійдеться в 25 мільярдів євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ремонт доріг Німеччини обійдеться в 25 мільярдів євро

Казна та Політика
621
Федеральний уряд Німеччини висловив намір виділити додатково 100 мільйонів євро на роботи з відбудови дорожнього полотна, яке постраждало від сильних морозів минулої зими.
Кошти передбачаються витратити на ремонт доріг федерального значення. Про це в інтерв'ю газеті Die Welt заявив міністр транспорту Німеччини Петер Рамзауер перед початком конференції з питань транспорту в Бремені. Організатори заходу - сенатор з питань транспорту Бремена Райнхард Ліску і автомобільний клуб ACE (Auto Club Europa) вважають заплановану суму "краплею в морі" і "жестом доброї волі".
Петер Рамзауер відзначив, що землі щорічно отримують з федерального бюджету коштів на утримання міських вулиць і доріг федерального значення в розмірі декількох мільярдів євро. "Обіцяні мною 100 мільйонів передбачені на проведення термінових заходів щодо ремонту аварійних ділянок. Особливо це стосується усунення наслідків сильних морозів", - наводить слова Рамзауера агентство DAPD.
За даними автоклубу АСІ, на санацію доріг потрібно істотно більша сума. Зокрема, на ремонт і усунення наслідків холодів на дорогах місцевого значення, які становлять більшу частину дорожньої мережі Німеччини, потрібно більше 2,5 мільярди євро, відзначає AFP. А санація всіх автотрас, які вимагають ремонту, обійдеться в 25 мільярдів євро.
Такі витрати місцевим бюджетам "не за кишенею", вважають експерти клубу. Крім того, у найближчі 10 років на розвиток і підтримку автодорожньої мережі ФРН буде потрібно як мінімум 122 мільярда євро.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас