ДТЕК найняв ING Bank, RBS й Erste Group Bank для випуску єврооблігацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДТЕК найняв ING Bank, RBS й Erste Group Bank для випуску єврооблігацій

Казна та Політика
401
ДТЕК, найбільша приватна вертикально інтегрована енергетична компанія України, оголосила про плановане розміщення облігацій.
"Плановане розміщення облігацій буде залежати від ринкової кон'юнктури й очікується, що вихідне розміщення в доларах США буде спрямовано кваліфікованим інвесторам відповідно до Положення S і Правилу 144A", - говориться в повідомленні ДТЕК у вівторок.
"Мандат на організацію випуску цінних паперів компанія надала ING Bank N.V., The Royal Bank of Scotland plc й Erste Group Bank AG", - уточнюється в документі.
У ДТЕК агентству "Інтерфакс-Україна" відзначили, що інші деталі планованого випуску поки не розголошуються.
ДТЕК створений в 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк) Рината Ахметова. Корпорації делеговані функції з стратегічного управдіння підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку й збагаченню вугілля, виробництву та реалізації електроенергії. Єдиним власником товариства є DTEK Holdings Limited (Кіпр).
У вугільний сегмент ДТЕК входять ВАТ "Павлоградвугілля" ( що поєднує десять шахт), ВАТ "Шахта "Комсомолець Донбасу" і п'ять збагачувальних фабрик. За підсумками 2009 року частка ДТЕК у вуглевидобувній галузі України склала 24,4%.
Сегмент генерації представлений ТОВ "Східенерго" та асоційованою компанією ВАТ "Дніпроенерго", у якій ДТЕК володіє 47,46% акцій. За підсумками роботи в 2009 році частка цих компаній у тепловій генерації України склала: "Східенерго" - 25,2%, "Дніпроенерго" - 20,5%.
ТОВ "Сервіс-Інвест" і ВАТ "ПЕС-енерговугілля" у складі ДТЕК представляють сегмент дистрибуції електроенергії, їх частка закупівлі в ДП "Енергоринок" в 2009 році склала 7,7%.
Консолідований чистий прибуток ДТЕК в 2009 році збільшився в 7,2 рази в порівнянні з 2008 роком - до 0,86 млрд грн, EBITDA - на 3,3%, до 3,57 млрд грн, консолідований виторг - на 15,7%, до 15,01 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас