АУБ підтримує намір парламенту України скасувати обмеження на дочасне погашення зовнішніх позик — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АУБ підтримує намір парламенту України скасувати обмеження на дочасне погашення зовнішніх позик

Казна та Політика
339
Парламент України у вівторок взяв за основу законопроект (№6122), яким передбачається скасування обмежень на дочасне погашення зовнішніх кредитів/позик, повідомила прес-служба Асоціації українських банків (АУБ).
Згідно з повідомленням, Верховна Рада врахувала відповідні пропозиції асоціації.
"Скасування заборони на дочасне повернення коштів, притягнутих від нерезидентів, і скасування вимоги щодо залучення іноземних інвестицій у грошовій формі винятково в національній валюті України зніме побоювання і застереження з боку іноземних інвесторів щодо гарантій повернення їх інвестицій", - говориться в повідомленні.
Законопроект також пропонує внести зміни до закону про режим іноземного інвестування, скасувавши посилений контроль над надходженням іноземних інвестицій.
За оцінками АУБ, внесення таких змін до положення закону про законодавчу підтримку подолання негативних наслідків фінансової кризи (№1533), яка набрала чинності в листопаді-2009, вплине на інвестиційну привабливість України.
"Законопроект розроблений з метою коректування законодавчого поля і спрямований на усунення невиправданих обмежень у сфері іноземного інвестування та міжнародного кредитування, які не відповідають світовій практиці", - підкреслюється в повідомленні.
В АУБ сподіваються на якнайшвидше прийняття цього законопроекту з метою поліпшення інвестиційного клімату в країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас