Мінекономіки визнало недійсним тендер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки визнало недійсним тендер

Казна та Політика
470
Міністерство економіки України визнало недійсним тендер КП "Київський метрополітен" за визначенням генерального підрядчика будівництва першої черги Лівобережної лінії метрополітену "Троєщина-Осокорки" від вул. Милославської до станції "Лівобережна" з електродепо "Троєщина".
Про це йдеться в наказі Мінекономіки №391 від 8 квітня ц.р., текст якого є в розпорядженні УНІАН.
"Визнати недійсними результати проведеного комунальним підприємством "Київський метрополітен" процедури закупівлі за державні кошти по предмету "будівництво мостів, дорожніх естакад, тунелів і метрополітену (будівництво першої черги Лівобережної лінії метрополітену "Троєщина-Осокорки")", - сказано в документі.
Згідно наказу, Мінекономіки встановило, що у складі тендерної пропозиції АТ "Холдингова компанія "Київміськбуд", тендеру, що став переможцем, відсутня копія спеціального дозволу СБУ на здійснення діяльності, пов'язаної з державною таємницею, і дозвіл на виконання робіт з підвищеною небезпекою.
При цьому в наказі відзначається, що "Київським метрополітеном" було скоректовано тендерну пропозицію "Київміськбуду" в частині виправлення технічних помилок при визначенні ціни тендерної пропозиції. "В результаті коректування ціна "Київміськбуду" стала нижчою від ціни ВАТ "Київметробуд", що вирішальним чином вплинуло на результат оцінки по лотах і не відповідає принципу прозорості", - сказано в наказі.
В той же час ні положення про проведення тендерних закупівель, ні тендерна документація замовника проведення тендеру не передбачають можливості, а відповідно, і правових підстав для виправлення замовником технічних помилок.
В Мінекономіки вважають, що "Київський метрополітен" не мав правових підстав допускати до оцінки і акцептувати тендерну пропозицію ХК "Київміськбуд" і зобов'язаний був його відхилити і скасувати торги.
При цьому замовник не надав на запит міністерства повні копії тендерних пропозицій учасників, зокрема розрахунки ціни тендерної пропозиції по лотах.
Як повідомляв УНІАН, 9 лютого ц.р. АТ "Холдингова компанія "Київміськбуд" перемогла в тендері КП "Київський метрополітен" з відбору генерального підрядчика будівництва в столиці першої черги Лівобережної лінії метрополітену з електродепо "Троєщина".
За даними КП "Київський метрополітен", в тендері окрім "Київміськбуду" брало участь ВАТ "Київметробуд". Загальна вартість тендерної пропозиції "Київміськбуду" по трьох лотах склала 1 млрд. 576,1 млн. грн., а ВАТ "Київметробуд" - 2 млрд. 231 млн. грн.
За інформацією прес-служби "Київського метрополітену", дана черга будівництва метро на Троєщину пройде по вже існуючій швидкісній наземній трамвайній лінії по вулиці Бальзака на лівому березі Дніпра. Будівництво нової лінії метро, згідно проектної документації, в основному наземне. Передбачається, що нова лінія метро з електродепо буде введена в експлуатацію до початку 2016 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас