Експерти: Янукович підімне під себе вертикаль влади у столиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Янукович підімне під себе вертикаль влади у столиці

Казна та Політика
640
Експерти, серед яких політологи, політтехнологи, політичні оглядачі і громадські діячі, вважають, що команда Президента України Віктора Януковича прагнутиме максимально консолідувати владу в столиці, піде на усунення Леоніда Черновецького з посади голови КМДА і, швидше за все, призначить на це місце київського політика, члена Партії регіонів, що має досвід управління.
Як повідомили УНІАН у прес-службі Агентства моделювання ситуацій, такі результати опитування "Перспективи переформатування системи влади в столиці", проведеного АМС з 7 по 12 квітня, в якому взяли участь 19 експертів.
Директор АМС Віталій Бала, коментуючи результати опитування, зазначив, що "переважна більшість експертів сходиться на думці, що позиції Черновецького в системі нинішньої влади сильно ослабли". У зв`язку з цим, підкреслив експерт, команда Януковича не має наміру шукати компроміс з нею, а навпаки - спробує максимально консолідувати владу в столиці.
"Проте яким чином АП реалізовуватиме цей сценарій - виникають питання. Так, перспектива законодавчих змін виглядає дуже складною. При цьому немає розуміння щодо принципів кадрової політики. Зокрема, на експертному рівні голоси розділилися - більшість експертів стверджують, що Янукович, швидше за все, призначить головою КЕДА відомого київського "регіонала", що має історію взаємовідносин у цій системі влади. Також значна кількість опитаних вважають, що Янукович зможе призначити на цю посаду будь-якого управлінця, близького до нього особисто і такого, що навіть не має київської прописки", - заявив Бала.
На його думку, причина такої невизначеності полягає в кулуарних іграх декількох груп впливу як навколо Януковича, так і навколо Черновецького.
"Експерти вважають, що команда Черновецького намагається самостійно налагодити канали комунікації з Януковичем. Саме в цьому полягає складність ухвалення рішень по кандидатурах, а також - показовий розподіл голосів експертів по основних кандидатах на посаду голови КМДА. Зокрема, приблизно в рівній пропорції вони розцінюють шанси Горбаля, Голубченка і Рибака", - сказав Бала.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас