УКБС виступає за надання банкам права відшкодовувати безнадійну заборгованість фізосіб за рахунок страхового резерву — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УКБС виступає за надання банкам права відшкодовувати безнадійну заборгованість фізосіб за рахунок страхового резерву

Кредит&Депозит
187
Асоціація "Українська Кредитно-Банківська Спілка" звернулася до Верховної Ради України щодо необхідності доповнення Закону України "Про оподаткування прибутку підприємств". Про це повідомляє прес-служба асоціації.
Йдеться про норму, яка б надала можливість банку врегулювати заборгованість фізичних осіб за рахунок страхового резерву після повернення виконавчого документу держвиконавцями внаслідок відсутності майна, на яке може бути звернено стягнення.
В УКБС вважають, що вирішити зазначену проблему можливо шляхом доповнення статті 12 Закону України "Про оподаткування прибутку підприємств" підпунктом такого змісту: "Безнадійна заборгованість фізичних осіб відшкодовується за рахунок страхового резерву кредитора після повернення виконавчого документу державною виконавчою службою внаслідок відсутності майна, на яке може бути звернено стягнення, і здійснені державним виконавцем заходи щодо розшуку такого майна виявилися безрезультатними."
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас