Уряд України доручив міністру фінансів здійснювати зовнішні запозичення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд України доручив міністру фінансів здійснювати зовнішні запозичення

Казна та Політика
408
Міністр фінансів Федір Ярошенко отримав від уряду України доручення здійснювати зовнішні запозичення і укладати для цього необхідні угоди.
Відповідне рішення оформлене розпорядженням Кабінету міністрів №818 від 7 квітня.
Уряд нагадує, що за статтею Бюджетного кодексу, до прийняття закону про державний бюджет на поточний бюджетний рік, запозичення можуть здійснюватися лише з метою погашення основної суми державного боргу, окрім випадків, пов'язаних з капіталізацією банків, і витрат, здійснюваних із Стабілізаційного фонду.
Азаров на минулому тижні повідомив, що уряд вже отримує пропозиції від іноземних банків про фінансування. Він висловив упевненість, що їх кількість зростатиме із стабілізацією фінансово-економічної ситуації в країні. "Ми нікому не відмовляємо, ми вивчаємо всі пропозиції", - сказав глава уряду.
Віце-прем'єр Сергій Тігіпко в середині березня зазначив, що уряд в політиці державних запозичень орієнтуватиметься, перш за все, на зовнішні запозичення. В той же час він сказав, що пропоновані ставки ще високі.
За словами Тігіпка, уряд має намір відновити програму співпраці з МВФ в травні, продемонструвати рішучість в проведенні реформ, після чого отримати зниження ставок і успішно вийти на ринок зовнішніх запозичень.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас