Прибутковість облігацій Греції злетіла до рекорду на нових страхах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прибутковість облігацій Греції злетіла до рекорду на нових страхах

Казна та Політика
3524
Грецька фінансова криза знов виявилася у вівторок у центрі уваги ринків, що викликало протягом торгів зростання прибутковості облігацій Греції до 7,19% - максимального за останніх 11 років рівня, повідомляє Financial Times.
Реакція ринків була більше викликана чутками і повідомленнями ЗМІ, зокрема, про можливість зміни Афінами умов угоди з ЄС, ніж реальною зміною ситуації довкола країни.
Учасники ринку знов побоюються, що Греція зіткнеться з проблемами при розміщенні нових облігацій, сумніваються в ефективності заходів із підтримки Греції, розроблених Євросоюзом.
Зростання вартості запозичень є проблемою для Греції через величезний обсяг коштів, які їй необхідно залучити з ринку для рефінансування боргів.
Розмір дефіциту бюджету країни становить, за даними The Wall Street Journal, близько 2 млрд євро на місяць, а загальний розмір боргу досягає 300 млрд євро при щорічних відсоткових платежах у 13 млрд євро.
Потреби Греції в позикових коштах в травні становлять близько 10 млрд євро. Зокрема, Греція має намір цього місяця розмістити доларові облігації на суму від $5 млрд до $10 млрд з метою залучити нових інвесторів із США.
Наприкінці березня країни єврозони погодили механізм допомоги, який може бути задіяний у разі потреби і є своєрідним "страховим полісом". План передбачає виділення у разі потреби кредитів Греції на двосторонній основі, на ринкових умовах і разом з фінансуванням з боку Міжнародного валютного фонду, на яке, як очікується, припаде біля третини від загального обсягу фінансового пакету, який може скласти більше 20 млрд євро.
Водночас доки план ЄС не призвів до зниження вартості запозичень для Греції.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас