Клюєв: У Держбюджеті-2010 передбачено дефіцит 6% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв: У Держбюджеті-2010 передбачено дефіцит 6%

Казна та Політика
365
Перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв заявив в інтерв'ю "5" каналу, що в Держбюджеті України на 2010 р. передбачені 6% дефіциту - це буде "бюджет розвитку".
Він також підкреслив, що в бюджеті велика частина коштів виділена на підготовку до Євро-2012, таким чином, ці гроші підуть "на будівництво інфраструктури, доріг, стадіонів, аеропортів". Також у статтях витрат передбачено розвиток енергетики, енергозбереження.
Клюєв відзначив, що новий бюджет буде сприяти створенню нових робочих місць, що в свою чергу спричинить економічне зростання.
Перший віце-прем'єр-міністр також заявив, що через 1,5 місяці буде готова програма приватизації, але вугільної приватизації не буде. Він відзначив, що ставиться до приватизації з обережністю, оскільки "ми повинні як держава мати можливість впливати на ситуацію в країні".
Також він зазначив, що в Держбюджеті на 2010 р. передбачені надходження від приватизації в розмірі 10 млрд грн.
Нагадаємо, 7 квітня Кабмін на засіданні розгляне питання про Держбюджет на 2010 р., доповідач з цього питання - міністр фінансів України Федір Ярошенко.
Раніше прес-служба Мінфіну повідомляла, що Міністерство фінансів України публічно представить 7 квітня проект державного бюджету на 2010 р.
Нагадаємо, голова Верховної Ради України Володимир Литвин 30 березня ц.р. заявляв, що, ймовірно, розгляд проекту Держбюджету-2010 відбудеться 14 квітня ц.р.
Зазначимо також, що Президент України Віктор Янукович і прем'єр-міністр України Микола Азаров заявляли, що докладуть всі зусилля, щоб прийняти держбюджет на 2010 р. у квітні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас