Азаров заявляє, що нова влада зацікавлена в створенні електронного управління — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров заявляє, що нова влада зацікавлена в створенні електронного управління

Казна та Політика
232
Новий склад Кабінету міністрів зацікавлений в побудові в Україні електронного управління, до реалізації якого будуть залучені всі органи державної виконавчої влади, і досягненні стовідсоткової комп'ютерної освіченості громадян.
Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з президентом корпорації "Майкрософт Інтернешнл" Жаном-Філіпом Куртуа, повідомили в прес-службі Кабміну.
М.Азаров відзначив, що, з одного боку, держава має висококваліфікованих розробників програмного забезпечення, що відзначає і корпорація "Майкрософт", яка користується їхніми послугами. З іншого боку, зазначив він, країна має дуже низький рівень комп'ютерної освіченості - всього 25% населення володіють навиками в області інформаційних технологій. Тому, за словами глави уряду, формування інформаційного суспільства і електронного управління необхідне Україні як обов'язкова умова переходу до економіки знань.
Під час зустрічі сторони визначили три напрями співпраці. Перше – побудова базової інфраструктури "обчислення в хмарі", якій як сервісом користуються органи влади і громадяни. Друге - безпека інформаційного обміну, і третій напрям – системи освіти, підвищення кваліфікаційного рівня у сфері електронно-цифрової техніки.
"Корпорація дуже хоче будувати надійні партнерські стосунки з урядом і державними органами України для розвитку всіх цих трьох напрямів", - відзначив президент корпорації "Майкрософт Інтернешнл" Ж.Куртуа.
М.Азаров визначив координаторів з українського боку по цих трьох напрямах: першого заступника міністра фінансів України Вадима Копилова, керівника Комітету зв'язку і інформації України Леоніда Нетудихату і віце-прем'єр-міністра з гуманітарних питань України Володимира Семиноженка.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас