Естонія: Кожен другий житель - злочинець ? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Естонія: Кожен другий житель - злочинець ?

Казна та Політика
886
Що повиненна зробити людина для того, щоб їй дозволено було вважатися справжнім злочинцем. Всього-на-всього - переступити межу Закону, чи не так?
Так от, майже половина жителів Естонської Республіки, як повідомляє сайт Delfi.ee є найсправжнісінькі злочинці. Це сумний, але безперечний факт, підтверджений сухими цифрами статистики.
За здійснення карного діяння затримувалося будь-коли, 43% жителів країни. В регєстр покарань занесено 580397 чоловік, які счинили коли-небудь, правопорушення. Якщо згадати, що за даними на жовтень минулого року в державі налічувалося 1 324 904 жителів, то мимоволі стає якось не по собі.
Станом на кінець минулого місяця покарання за правопорушення понесли 361 270 чоловік, або понад чверть всіх жителів Естонії.
За оцінками професора кримінології Тартуського Університету Яана Гінтера, на перший погляд цифри можуть жахати, але в дійсності цей відсоток приблизно такий же, як і у розвинених країнах.
Гінтер пояснює, що всі ці дані, на щастя, не характеризують Естонію так негативно, якщо згадати, що поняття "протиправне діяння" охоплює всі, навіть дрібні правопорушення - такі, приміром, як перевищення швидкості або перетинання дороги на червоне світло.
Вчений думає, що варто відпочатку диференціювати дані за вагою зроблених злочинів залежно від ступеня нанесеній суспільству шкоди. Механічне додавання частки осіб, що несуть покарання в різних країнах не точно відображає реальну ситуацію в суспільстві, оскільки вже саме коло діянь, розглянутих як злочину, відрізняється в різних державах. По- різному, наприклад, класифікуються шляхово-транспортні правопорушення, і навіть крадіжки в різних країнах залежать від сум, за якими і кваліфікується ступінь важкості вчиненого.
Звичайно, такими роз'ясненнями можна втішатися.. Але, з іншого боку, злочинець - це, за визначенням, будь-який громадянин, який у принципі переступив межу Закону. Чи не так?..
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас