НБУ відзначає тенденцію перевищення пропозиції інвалюти над попитом на міжбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ відзначає тенденцію перевищення пропозиції інвалюти над попитом на міжбанку

Кредит&Депозит
621
Національний банк України (НБУ) відзначає тенденцію перевищення пропозиції іноземної валюти над попитом на неї на міжбанківському валютному ринку.
"Починаючи з другої половини лютого, на міжбанківському ринку спостерігається домінування валютної пропозиції, що сприяє зміцненню гривні з одночасним наближенням її офіційного курсу до ринкових котирувань по відношенню до іноземних валют. Це пояснюється, в першу чергу, зростанням валютних надходжень на користь резидентів у вигляді експортної виручки, інвестицій, а також кредитів і депозитів. При цьому спостерігається зменшення платежів по зовнішніх боргових зобов'язаннях перед нерезидентами", - повідомив НБУ на веб-сайті.
Як відзначається в повідомленні, у зв'язку з цим НБУ активізував покупку іноземної валюти на міжбанку, і міжнародні резерви в березні збільшилися майже на $1 млрд, перевищивши $25 млрд. При цьому зростанню резервів не перешкодила підтримка Нацбанком платежів Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" по її зовнішніх контрактах, сказано в повідомленні.
Курс гривні до долара на міжбанківському ринку за минулий місяць зміцнився на 0,76% - до 7,9183 грн/$1, а готівкової гривні по операціях продажу доларів - на 1,33%, до 7,9072 грн/$1.
Зміна офіційного курсу гривні відображала коливання котирувань на міжбанківському ринку: за березень гривня ревальвувала до долара на 0,81% - до 7,9250 грн/$1, до євро - на 0,86%, до 10,6845 грн/EUR1. До російського рубля гривня девальвувала на 1,51% - до 2,6989 грн/10 рос. руб.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас