Браун і Меркель мають намір реформувати фінансовий сектор ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Браун і Меркель мають намір реформувати фінансовий сектор ЄС

Казна та Політика
182
Прем'єр-міністр Великобританії Гордон Браун і федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель заявили про намір реформувати європейський фінансовий сектор, передає Deutsche Welle із посиланням на німецькі ЗМІ.
Це питання обговорювалося 1 квітня на зустрічі двох європейських лідерів в резиденції британського прем'єра в англійському м. Еллсборо біля Лондона.
Таким чином, під час переговорів Браун і Меркель зійшлись на думці про необхідність інтенсивного розвитку співпраці з цього питання, а також подальшого вдосконалення європейської економіки. За словами самого федерального канцлера, "тісна співпраця Німеччини і Великобританії в рамках Євросоюзу може стати важливим внеском у спільну діяльність".
Під час візиту Меркель до Сполученого Королівства федеральний канцлер була нагороджена медаллю короля Чарльза II за "видатний внесок у розвиток наукових досліджень Великобританії".
Раніше, глава Європейського центрального банку Жан-Клод Тріше під час візиту до США висловив попередню згоду на створення європейського аналога МВФ. Проте, за його словами, нове об'єднання не варто називати "Європейським валютним фондом", оскільки його діяльність більше буде орієнтована на підтримку фінансової системи держав, а не європейської валюти як такої.
Зазначимо, що 8 березня ц.р. Європейська комісія почала обговорення питання створення організації, альтернативної Міжнародному валютному фонду (МВФ). Європейський аналог МВФ має оперативно реагувати на будь-які фінансові труднощі Євросоюзу, такі, як криза в Греції. Проте, як зазначають представники Єврокомісії, головним завданням європейського фонду має стати не вирішення виникаючих проблем, а запобігання самим можливостям появи економічних труднощів у ЄС. Переговори з питання створення європейського аналога МВФ планується завершити до 1 липня поточного року.
Нагадаємо, 7 березня ц.р. міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле виступив із пропозицією про створення європейського аналога Міжнародного валютного фонду. Крім того, на думку глави німецького мінфіну, аналогом МВФ повинна стати організація, що володіє тим самим досвідом і правами, що і американський фонд. Проте Шойбле висловився проти будь-якої підтримки з боку МВФ з даного питання.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас