Ванникова: Українці заборгували зовнішнім кредиторам по 435 доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ванникова: Українці заборгували зовнішнім кредиторам по 435 доларів

Кредит&Депозит
234
Прес-секретар Віктора Ющенка Ірина Ванникова заперечує звинувачення на адресу екс-президента в зриві переговорів уряду Юлії Тимошенко з МВФ про виділення Україні чергового траншу кредиту.
Так вона прокоментувала заяву колишнього першого заступника міністра фінансів Ігоря Уманського про те, що Віктор Ющенко намагався перешкодити проведенню переговорів Кабміну з МВФ.
Ванникова заявила, що колишній чиновник намагається заднім числом вибілити провальні результати співпраці українського уряду з МВФ.
Вона також нагадала, що в транші було відмовлено у зв'язку з тим, що прем'єр Тимошенко не виконала п'ять із шести положень Меморандуму між Україною і МВФ.
"Дійшло до того, що уряд Тимошенко, аби отримати третій транш, просто збрехав МВФ про виконання рядом ключових положень цього меморандуму. З четвертим траншем таке вже не пройшло - тому співпраця з МВФ була припинена. Такими авантюрами Тимошенко підривала авторитет України в світі як надійного партнера", - наводить її слова "Українська правда".
"Але питання ще і в іншому: у 2009 році уряд Тимошенко примудрився розтратити не лише кошти Держбюджету України, але і всі запозичення, зроблені і в Україні, і за кордоном. Як наслідок, уряд Тимошенко наробив стільки боргів, що їх повернення і виплата відсотків з них вимагають більше коштыв, чим на фінансування освіти, медицини і оборони разом узятих", - підкреслила Ванникова.
"Вже цього року Україна повинна виплатити кредиторам близько 20 млрд. дол. Це - 435 дол. на кожного громадянина, майже половина всіх прогнозованих доходів держави", - додала вона.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас