Точка зору: Закон про спрощення умов ведення бізнесу необхідно впроваджувати якнайскоріше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Закон про спрощення умов ведення бізнесу необхідно впроваджувати якнайскоріше

676
Реформи зі спрощення умов для підприємництва, розпочаті ще в часи попередньої влади, однозначно мають бути продовжені і якнайскоріше запроваджені нинішніми виконавчими органами. Таку думку висловив координатор проекту "Інвестиційний клімат" Міжнародної фінансової корпорації Сергій Осаволюк, повідомили в корпорації.
"Я вважаю, що хороші, правильні почини у сфері дозвільної реформи однозначно мають бути продовжені, - сказав він. - Наприклад, закон про спрощення умов ведення бізнесу, автором якого є народний депутат Наталія Королевська, взагалі можна вважати революційним для України".
Експерт висловив надію на те, що після повного впровадження цього закону ширше використовуватиметься і декларативний принцип у дозвільній системі. І тут багато залежить від Кабінету Міністрів, який має затвердити перелік відповідних видів діяльності і забезпечити практичне використання декларацій дозвільними органами.
Він відзначив, що принцип "мовчазної згоди" на території колишнього СРСР, окрім України, прийнятий лише в Грузії. "Безумовно, це дуже корисна для підприємництва норма, яка дозволяє значно зменшити рівень зловживань в дозвільній сфері", - вважає С.Осаволюк.
Велике значення в дозвільній реформі має і скорочення кількості ліцензій, як і введення безстрокових ліцензій, що також передбачено цим законом.
"Визначити список ліцензій, які можуть видаватися без терміну дії, встиг ще попередній Кабмін, причому досить якісний, бо більшість ліцензій визначені як безстрокові", - додав експерт.
За його словами, не менш важлива й інша норма закону - що зменшує статутний капітал для ТОВ і полегшує підприємцеві вихід на ринок, що особливо важливо для дрібних підприємців.
"Я також позитивно оцінюю ідею законопроекту про державно-приватне партнерство, оскільки ДПП - це перш за все інструмент, що дозволяє залучати приватні кошти до державних проектів, у тому числі і інфраструктурним. Таких інвестицій Україна сьогодні дуже потребує", - відзначив С.Осаволюк.
Нагадаємо, закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення умов бізнесу в Україні" був прийнятий у грудні 2009 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас