Україна виставила на продаж 76% акцій "Луганськтепловозу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна виставила на продаж 76% акцій "Луганськтепловозу"

Фондовий ринок
573
Фонд держмайна (ФДМ) України 31 березня оголосив конкурс з продажу 76,001% акцій ВАТ "Холдингова компанія "Луганськтепловоз".
Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі ФДМ, стартова ціна пакету складає 400 млн грн. Крок аукціону складає 4 млн грн.
Конкурс відбудеться 15 червня.
За даними прес-служби, фіксовані умови конкурсу передбачають, зокрема, повне погашення або реструктуризацію кредиторської заборгованості протягом шести місяців з моменту підписання договору купівлі-продажу пакету, погашення заборгованості по соціальних платежах і недопущення появи нової, внесення інвестицій, сума яких не вказується, погашення заборгованості із заробітної плати протягом трьох місяців.
Крім того, умовами передбачено недопущення звільнення співробітників за ініціативою покупця протягом шести місяців.
Всі інші умови, які не визначені конкретним терміном виконання, ФДМ контролюватиме протягом п'яти років.
Додаткові умови конкурсу практично повністю відповідають умовам, які пред'являлися до покупця пакету при оголошенні конкурсу в липні 2006 року, проте вони дещо пом'якшені.
Зокрема, вони передбачають відповідність учасника торгів одній з таких умов: не менше ніж трирічний досвід економічної діяльності з виробництва залізничних локомотивів і електропоїздів; ведення впродовж не менше трьох років економічної діяльності з виробництва продукції, яка використовується як основні комплектуючі вироби і устаткування в діяльності (в умовах попереднього конкурсу - в діяльності "Луганськтепловозу") з виробництва локомотивів і електропоїздів.
Крім того, умови передбачають ведення впродовж не менше трьох років економічної діяльності, в якій використовуються залізничні локомотиви і електропоїзди (раніше передбачалося використання техніки лише виробництва ХК "Луганськтепловоз"); здійснення не менше року безпосереднього контролю на підприємствах, що здійснюють вищезгадану економічну діяльність.
Згідно з додатковими умовами, як і раніше, до участі в конкурсі не допускаються покупці, які надали інформацію про осіб, пов'язаних з ними відносинами контролю, з якої неможливо встановити суб'єктів господарювання, які надалі контролюватимуть діяльність "Луганськтепловозу".
Також до участі в конкурсі не допускаються компанії, зареєстровані в офшорній зоні і країнах, внесених FATF до списку країн, які не співробітничають у сфері протидії відмивання доходів, отриманих злочинним шляхом.
Як повідомлялося, 76%-ний пакет акцій "Луганськтепловозу" на початку листопада 2009 року був списаний з рахунку управляючої компанії "Брянський машзавод" (РФ) і повернений на рахунок ФДМ згідно з рішенням Луганського господарського суду від 12 жовтня 2009 року.
За словами Дмитра Парфененка, який виконував обов'язки глави Фонду до середини березня, компенсація УК "Брянський машзавод", яка навесні 2007 року заплатила за ці акції 292,505 млн грн. при стартовій ціні 292 млн грн., згідно із законом буде виплачена лише після повторного продажу цього пакету.
Конкурс з продажу "Луганськтепловозу" був оголошений ФДМ 19 липня 2006 року.
Фіксовані умови конкурсу, зокрема, передбачали забезпечення щорічного збільшення доходу від реалізації продукції не менше 20% на рік протягом перших трьох років після дати підписання договору; погашення заборгованості перед Мінпромполітики України в сумі 170,87 тис. грн. протягом трьох місяців з моменту укладення договору купівлі-продажу; виконання договорів, що діють на момент придбання пакету, на постачання залізничних локомотивів і електропоїздів для "Укрзалізниці" і забезпечення потреб "Укрзалізниці" в їх закупівлі по 2015 рік.
ФДМ 23 березня 2007 року визнав ЗАТ "Управляюча компанія Брянський машинобудівний завод" (Брянськ, РФ) переможцем конкурсу. Проте потім недопущеними до участі в конкурсі компаніями (ВАТ "Дніпровагонмаш" і "Марганецький ГЗК") було ініційовано низку позовів з визнання недійсними підсумків конкурсу.
"Луганськтепловоз" випускає магістральні й маневрові тепловози, дизель- і електропоїзди, трамваї, поворотні круги, запчастини для залізничного транспорту. Основні замовники - "Укрзалізниця" і Російські залізниці.
Обсяг виробництва підприємства в 2009 році склав 429,661 млн грн., що на 66,5% менше від аналогічного показника 2008 року (1,284 млрд грн.).
Холдинг завершив 2008 рік з чистим прибутком у розмірі 1,081 млн грн., тоді як за підсумками 2007 року його чистий збиток перевищував 14,75 млн грн. Чистий дохід від реалізації продукції перевищив показник 2007 року в 2,4 разу, склавши 1 млрд 271,92 млн грн.
Підприємство поки не оприлюднило фінансові результати діяльності за 2009 рік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас