Рубіні: Індія потребує капіталу, щоб не відстати від Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рубіні: Індія потребує капіталу, щоб не відстати від Китаю

Казна та Політика
416
Індія має величезну потребу в капіталі, аби триматися темпів зростання економіки в Китаї і повною мірою отримати користь із змін у сфері глобальної економічної могутності, заявив Нуріель Рубіні, економіст, який передбачив фінансову кризу.
Хоча економіки Індії і Китаю поки що не настільки великі, щоб очолити глобальне зростання, вони разом з іншими ринками, що розвиваються, залишаються "яскравими крапками" на тлі економік США, Єврозони і Японії, які перебувають під дефляційним тиском, - заявив Рубіні на конференції в Мумбаї. - Розмір ринків, що розвиваються, стає все більшим і більшим, він починає бути порівнянний з обсягом ВВП США і має шанси перевершити його. Буде потрібно на це від 20 до 30 років, але це станеться і нам необхідно до цього приготуватися і використовувати".
На тлі економік Єврозони, США і Японії, що борються з наслідками найгіршої за останні 60 років рецесії, економіка Індії може зрости в 2010-2011 фінансовому році на 8,2%. Економіка КНР при цьому зросла на 10,7% в період з грудня по грудень. "Китай і Індію можна було б порівнювати як зайця з черепахою, але зростання в Індії прискорюється", - заявив Рубіні.
"Відновлення в ринках, що розвиваються, матиме V-подібну форму, Індія все ще має величезну потребу в людському і фінансовому капіталі на тлі її прагнення до двозначних темпів зростання, таких, як у Китаю", - вважає Рубіні.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас