Рада директорів МВФ схвалила виділення Білорусії 700 млн дол. за програмою stand-by — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада директорів МВФ схвалила виділення Білорусії 700 млн дол. за програмою stand-by

Казна та Політика
105
Рада директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) на засіданні в п'ятницю прийняла рішення про завершення фінального огляду програми stand-by в Білорусії і виділення республіці останнього траншу в розмірі $700 млн в рамках програми, що діяла, на $3,6 млрд.
"Вже є позитивне рішення про схвалення радою директорів МВФ фінального, четвертого огляду програми stand-by і виділення Білорусії останнього траншу кредиту", - повідомила агентству "Інтерфакс-Захід" постійний представник МВФ в Білорусії Наталія Колядіна.
"Влада Білорусії вже висловила готовність виконати передбачені в рамках листа про наміри зобов'язання", - сказала вона, пояснивши, що йдеться про індикативні показники з чистих іноземних резервів і чистих внутрішніх активів станом на 31 березня 2010 року.
За словами представника фонду, в рамках четвертого огляду з врахуванням змін умов імпорту нафти було підсилено грошово-кредитну політику, знижено запланований обсяг фінансування держпрограм, зроблено деяке ослаблення валютного курсу "як засіб адаптації до підвищення цін на нафту".
МВФ чекає, що найближчим часом Білорусія збереже запланований валютний режим з урахуванням того, що в Нацбанку є можливість зміни курсу рубля як у бік зміцнення, так і у бік зниження, додала Колядіна.
Як повідомлялося раніше, місія МВФ, що працювала в Мінську 3-16 лютого, досягла угоди з владою Білорусії про завершення фінального огляду і підтвердила, що влада країни станом на кінець грудня минулого року виконала всі заплановані критерії програми і структурні перетворення.
Білорусія реалізує з МВФ програму стабілізації платіжного балансу, яка підтримується кредитом stand-by на $3,6 млрд. Період дії програми - з січня 2009 року по квітень 2010 року. На початок 2010 року МВФ виділив Білорусії майже $2,9 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас