Президент НАКСУ: Відсоток протермінованих кредитів у КС виріс до 25% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент НАКСУ: Відсоток протермінованих кредитів у КС виріс до 25%

Кредит&Депозит
243
Під час кризи відсоток протермінованих кредитів у кредитних спілках (КС) України виріс з 4-7% до 25%. Про це повідомив президент Національної асоціації КСУ (НАКСУ) Петро Козинець.
В той же час, за його словами, в третьому кварталі 2009 р. майже чверть КС показали зростання кредитного портфеля. "Але близько 50 КС не можуть стовідсотково виконувати свої зобов'язання зі своєчасного повернення депозитних вкладів ...
Значна частина проблемних КС - великі спілки. Тому відносно невелика кількість проблемних спілок за обсягами може охоплювати до 30% ринку", - сказав Козинець.
Він додав, що близько 30 млн грн. КС застрягли в проблемних банках. "Багато років піднімається питання про те, що КС повинні мати державний фонд гарантування - аналогічно банкам. Можливо, нам і не потрібно говорити про 150 тис. грн., Швидше про 25 тис. - таку систему можна було створити ... Ще рік тому розроблені антикризові заходи, які мали покращити ситуацію в КС, і які повинні були бути затверджені постановою Кабміну. Але той Кабмін розглянути їх так і не спромігся", - зазначив президент НАКСУ.
Козинець також нагадав, що до кризи КС щорічно видавали близько мільйона кредитів, які йшли на розвиток малого бізнесу, фермерства, вирішення соціальних питань та ін.. "КС до кризи акумулювали понад 5 млрд грн. заощаджен ", - резюмував Козинець.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас