Щербина: Вкладники "Укрпромбанку", переведені в "Родовід Банк", зняли з депозитів близько 3 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Щербина: Вкладники "Укрпромбанку", переведені в "Родовід Банк", зняли з депозитів близько 3 млрд грн

Кредит&Депозит
1296
Вкладники "Укрпромбанку", які рішенням уряду були переведені на обслуговування в "Родовід Банк", зняли з депозитів близько 3 млрд грн, а також переуклали депозитні договори на 3,5 млрд грн. Про це на брифінгу заявив голова тимчасової адміністрації "Родовід Банку" Сергій Щербіна.
"На сьогоднішній день з кінця листопада минулого року, вкладники перевклали близько 3,5 млрд грн внесків, близько 3 млрд грн - забрали. Якщо взяти середню статистику по перевкладанню Родовід-Укрпром, то десь близько 50% внесків залишається в банку, але все-таки ми бачимо, що постійний йде відтік", - сказав С.Щербина.
Він також зазначив, що тільки 30% клієнтів "Родовід Банку" своєчасно і повною мірою обслуговують свої позики. "На сьогоднішній день тільки 30% клієнтів нормально обслуговують свої позики. (У грошовому виразі) 3 млрд грн кредитів обслуговується нормально. Ми розраховували, що отримаємо більш-менш якісний портфель від "Укрпромбанку", який буде нам теж генерувати дохід. Але з огляду на те, що нам не передали цей актив, то у нас, у державного банку генерується збиток. Ми все-таки продовжуємо боротися за ці активи, розраховуємо, що ми отримаємо ці активи", - сказав С.Щербина.
Також він зазначив, що критично проблемною є заборгованість перед "Родовід Банком" позичальників на загальну суму близько 2 млрд грн. "Ми частину (проблемної заборгованості) розформували за рахунок того, що вилучили застави. На сьогоднішній день мільярда два залишилося зовсім проблемних", - уточнив він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас