Точка зору: Зниження процентних ставок по вкладах свідчить про стабілізацію на ринку депозитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Зниження процентних ставок по вкладах свідчить про стабілізацію на ринку депозитів

Кредит&Депозит
776
Зниження процентних ставок по вкладах, незалежно від термінів залучення, свідчить про стабілізацію на ринку депозитів. Таку думку висловила заступник голови правління "Брокбізнесбанку" Наталія Синявська.
За її словами, разом із зовнішніми чинниками важливу роль зіграло прийняття Верховною Радою постанови №762, що набрала чинності 15 березня 2010 року. Документ забороняє банкам покупку валюти для виплати валютних депозитів, що змушує банки купувати валюту за рахунок власних коштів. Це, у свою чергу, знижує ефективність залучення валютних депозитів.
Зокрема, повідомила експерт, в період з 15 по 19 березня ц.р. на ринку депозитів фізичних осіб знизилися процентні ставки по вкладах з терміном розміщення на 1, 3, 6 і 12 місяців. Середня ставка залучення по депозитах на 1 місяць впала на 0,12 пункту по вкладах в гривні і доларах США, і на 0,04 пункту - по вкладах в євро.
Н.Синявська відзначила, що по депозитах з терміном залучення на 3 місяці середня ставка впала на 0,2 пункту по вкладах в гривні і доларах США і на 0,06 пункту - по вкладах в євро. Середні процентні ставки по вкладах з тривалішим терміном розміщення (6 і 12 місяців) в національній валюті знизилися в середньому на 0,07 пункту, в доларах США - на 0,2 пункту, в євро - на 0,08 пункту.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас