Литвин: Україна змінить розстановку сил у Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин: Україна змінить розстановку сил у Європі

Казна та Політика
456
Входження України в ЄС відразу змінить розстановку сил в Європі, з врахуванням людського і економічного потенціалу України. Про це голова Верховної ради України Володимир Литвин заявив в інтерв'ю ірландським ЗМІ, повідомляє прес-служба глави українського парламенту.
"Це буде досить непростий процес. Ми це розуміємо, як розуміємо і те, що без України Європа не може бути цілісною і об'єднаною", - сказав Литвин. "Головне - приведення наших внутрішніх умов життя у відповідність з європейськими стандартами. Для досягнення цього ми повинні багато працювати", - додав він. На думку Литвина, для входження України до Євросоюзу необхідно "близько 10 років і бажання Європейського Союзу".
Відповідаючи на запитання про відносини між Україною і Росією, голова Верховної ради відзначив, що хоча країни пережили період великої напруги, їхні відносини тепер покращилися: "Вони нормалізуються. Діалог на вищому рівні відновлено".
Литвин також відзначив, що українська мова має бути єдиною державною в країні. "Ірландія зробила помилку у визнанні англійської другою державною мовою, і це не повториться в Україні", - сказав він.
Кажучи про правлячу коаліцію в Україні, Литвин відзначив її політичну стабільність, незважаючи на повідомлення про напругу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас