З двох підприємств США знято заборону на постачання свинини в Росію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З двох підприємств США знято заборону на постачання свинини в Росію

Аграрний ринок
131
Россільгоспнагляд зняв заборону на постачання свинини з двох підприємств США. Як повідомляє служба, це рішення стосується підприємств Cargill Meat Solutions of Beardstown і Cargill Meat Solutions of Ottumwa. Заборона була введена 27 січня минулого року через невиконання російських ветеринарних вимог.
Наразі обмежено експорт свинини в РФ з 23 американських підприємств. Однією з основних причин заборони було те, що в м'ясі, що ввозиться, виявлялися антибіотики, наявність яких заборонена російськими нормами.
Після тривалих переговорів і листування ветслужбам обох країн удалося дійти згоди і американська сторона представила список підприємств, готових виконувати російські вимоги при постачаннях свинини в РФ. До нього включено 18 потенційних постачальників. Кому з них буде надано право на експорт своєї продукції до Росії, Россільгоспнагляд вирішить через один-два тижні після вивчення наданих матеріалів.
За даними Американської асоціації експортерів м'яса (USMEF), в 2008 році Росія імпортувала із США 217,8 тис. тонн свинини проти 99,9 тис. тонн в 2007 році. Торік цей обсяг скоротився приблизно до 131 тис. тонн.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас